Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Αντικειμενικές αξίες, κόκκινα, καφέ κά. Βιασμός με χρώμα!

Άλλη μία φορά φέτος θα πληρώσουμε την ανυπαρξία λογικής απο το Δημόσιο και φωνής απο το νησί.
Κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν άχρηστα πολλά χωράφια στο νησί. Κάποιοι άλλοι αποφάσισαν ότι αυτά τα άχρηστα χωράφια έχουν μεγάλη αξία. Εμείς οι υπόλοιποι πρέπει να πληρώσουμε τις ηλίθιες αποφάσεις τους.
Ποια είναι τα κίνητρα τους;
Για ποιό λόγο δεν λέμε τίποτε και δεν υπάρχει επίσημη διαμαρτυρία μεγαλύτερη από ένα γραμματάκι;
Μήπως εντέλει οι υψηλές αντικειμενικές αξίες που όλοι καταλαβαίνουμε πόσο άδικες είναι σε σχέση με άλλα μέρη της Ελλάδας είναι απλώς ένα τρικ για να κρατήσουν υψηλά τις τιμές των σπιτιών που με τόση μανία έκτισαν στο νησί μας; Ναι, είναι οι ίδιοι άνθρωποι.
Δυστυχώς πρέπει να πληρώσουμε όλοι μας. Θα φτάσει η στιγμή που η κληρονομιά των πατρογονικών μας χωραφιών θα είναι κατάρα.
Ποιος είναι ο φορέας του νησιού που θα οργανώσει μία σοβαρή διαμαρτυρία;
Ποιος θα συγκεντρώσει υπογραφές;
Τι τρόπους διαμαρτυρίας έχουμε απένταντι στο παράλογο;
Πότε θα γίνει διαχωρισμός μεταξύ αυτών που θέλουν να περάσουν την οικογενειακή περιουσία τους στα παιδιά τους και αυτών που απλώς έρχονται και κτίζουν για την πλάκα τους;
Ακόμη και νοικάρηδες να ήμασταν στα σπίτια μας και να πληρώναμε νοίκι για τα χωράφια μας 'μπατίκια΄, θα μας στοίχιζε πολύ λιγότερο!
Πιστεύω ότι ο Δήμος οφείλει σοβαρά, οργανωμένα, με το κύρος της εκπροσώπησης όλων μας να χειριστεί ΑΜΕΣΑ το πρόβλημα αυτό.
ΑΝ όχι, ας δηλώσει αδυναμία να ξεκινήσουν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου