Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

http://www.mykonensis.blogspot.gr/2013/04/blog-post_8334.html

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

Η Μύκονος των ανθρώπων που νοιάζονται για αυτήν!!!!


Η φωτογραφία ειναι απο την αποθήκη τροφίμων των "Εθελοντών Μυκόνου" 

Την τελευταία διετία 2012-2013, στην Μύκονο κορυφωνονται οι αποκαλυψεις για το οικονομικο σκανδαλο, δυο ατομα οδηγουνται στην φυλακη, οι δήμαρχοι κι αντιδήμαρχοι του νησιου ειναι ελεύθεροι με εγγυηση κι επιδίδονται σε έναν δικαστικό αγωνα για την προσωπική τους επιβίωση, το νησι βρίσκεται εγκαταλελειμμένο απο την διοίκηση του, όλη η Μύκονος θυμιζει εναν απεραντο σκουπιδοτοπο, οι δρομοι μοιάζουν με βομβαρδισμενο τοπιο, εταιρείες κρουαζιέρας εξωθουνται σε διωγμό απο το λιμάνι, τιποτα δεν φαινεται να λειτουργεί στην σωστή κατεύθυνση.

Μεσα σε όλο αυτο το πρωτοφανές αρνητικό κλίμα όμως, είδαμε και τα εξής: ομάδες νεων Μυκονιατων να οργανώνονται εθελοντικα και να καθαρίζουν παραλίες του νησιου, ανθρώπους που αγαπάνε την Μύκονο να καθαρίζουν δρόμους και να ασπριζουν Ανεμομυλους και το απολυτο αποκορυφωμα: όλο το νησι να ξεσηκωνεται καθαρίζοντας και καλλωπιζοντας την Μύκονο σε ολα τα μήκη και τα πλάτη της, σε μια πρωτοφανή έξαρση εθελοντικής δράσης.

Είδαμε νέους Μυκονιατες να ξεχωρίζουν σε πανελλήνιο και διεθνες επίπεδο σε ατομικα και ομαδικά αθλήματα κατακτωντας δεκάδες διακρισεις, είδαμε για πρωτη φορα Μυκονιατικο σύλλογο να εκπροσωπείται σε Ολυμπιακούς Αγώνες και επισης για πρωτη φορα Μυκονιατη να γινεται πρωταθλητης και να φοράει το εθνοσημο στο στήθος.

Είδαμε νεα παιδιά, μεσα απο μουσικές σχολές και νεανικές ομάδες, να μας χαριζουν μοναδικές μουσικές και χορευτικές παραστάσεις. Είδαμε μεσα απο όλες αυτές τις εκδηλώσεις μια Μύκονο, γεμάτη πάθος, ταλέντο και προοπτική.

Είδαμε μια ομαδα εθελοντων να συντονιζει ενεργειες για να μην λείψουν βασικα διατροφικά αγαθά απο οικογένειες του νησιου που βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση. Είδαμε την ίδια ομαδα εθελοντών και μια μουσική σχολή να ενώνονται με σκοπο την προσφορα αλληλεγγυης σε συντοπίτες μας που το εχουν ανάγκη. Είδαμε εργαζόμενους να κινητοποιούνται για την συλλογή τροφίμων, ρουχων κ παιχνιδιών. Ειδαμε σε καθε περιπτωση τους Μυκονιατες να ανταποκρίνονται σκορπώντας μεγάλη ικανοποίηση αλλά και συγκίνηση σε όλους μας.

Είδαμε μια δικη μας κοπέλα που ζει πλεον εκτός Μυκόνου, να πρωτοπορεί σε πανελληνιο επιπεδο προσφέροντας υπηρεσίες κοινωνικής αλληλεγγύης με επίκεντρο την οικογένεια και το παιδί.

Είδαμε ανθρωπους να μεταδίδουν την εμπειρία και την γνώση τους στις τέχνες, σε εβδομαδιαία βάση εντελώς δωρεάν. Είδαμε να γεννιούνται και να υλοποιούνται ιδέες για την προβολή του νησιου μας που θα τις ζήλευαν πολιτικοί, διαφημιστες και μαρκετιστες μαζι.... Είδαμε βασικες υπηρεσίες και θεσμούς να λειτουργούν σχεδόν αποκλειστικα με την ηθική, υλική και οικονομική υποστήριξη αφανών καθημερινών ευεργετών....

Είδαμε σιγουρα πολλα που δεν θα θέλαμε να ξαναδούμε. Είδαμε όμως και πολλα που δείχνουν ποιοι πραγματικα ειμαστε, τι πραγματικα μπορούμε να κάνουμε για τον τόπο μας. Ας παίρνουμε δύναμη απο όσα έχουμε καταφέρει κι ας μην το βάζουμε ποτε κατω. Η Μύκονος δεν ειναι αυτο που την κατάντησαν οι δήμαρχοι της, οι αντιδήμαρχοι της και οι εκάστοτε διοικούντες, η Μύκονος ειναι οτι την κάνουν οι άνθρωποι που νοιάζονται έμπρακτα για αυτην.

Mykonensis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου