Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Οχι άλλη κακή δημοσιότητα γαι το νησί μας

Άραγε δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να καταλάβουμε την ζημιά που προκαλούν τα media με τις ηλίθιες αναφορές στο νησί μας;

Πολλές φορές οι αναφορές την Μύκονο για κάποιον που ξέρει το νησί προκαλούν εμετό. Αγνωστοι και ασήμαντοι τσαρλατάνοι της τέχνης, πετυχημένα λαμόγια, αποτυχημένοι πολιτικοί, βαμένες ψευτογκόμενες και τόσοι άλλοι επιδιώκουν με μανία και πολλές φορές επιδοτώντας τους δημοσιογράφους της πλάκας να βγούν στον αέρα. Ποιός αέρα; Αυτόν που αναπνέουν οι υπόλοιποι ανεγκέφαλοι της χώρας μας βλέποντας τα "νέα" της παραπληροφόρησης και της ξεφτίλας.

Βάζουμε την Μύκονο να είναι το επόμενο ή το προηγούμενο θέμα απο κάθε σούργελο που αναφέρει το ηλίθιο πρόβλημα της στην τηλεόραση μόνο και μόνο για να μάθουμε ότι είναι ακόμη εν ζωή....

Έχουμε και τους ψυχοπαθείς μεγαλοδικηγόρους με τα τακούνια που βγαίνουν με δηλώσεις του στύλ 'τα παιδια μου μπορούν να πάνε οπουδήποτε στον κόσμο εκτός απο την Μύκονο' , ή τους απο καιρό νεκρούς σχεδιαστές μόδας που ξαφνικά γίνονται απο πολεοδόμοι έως βιολογικοί καλλιεργητές αλλά και τόσους άλλους που φιάχνουν όλοι μαζί μια υπέροχη εικόνα για το νησί μας.

Δεν μπορεί παρά να διαμαρτυρηθεί κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος για την κατάντια.

Δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να πει στον 'φίλο της Μυκόνου' μεγαλοδικηγόρο ότι τα παιδιά του δεν κινδυνευουν στην Μύκονο, ότι και μεις παιδιά έχουμε και τέλος πάντων αν ανησυχεί για την εγκληματικότητα, ας σταματήσει την επαγγελματική του δραστηριότητα. Αυτός υπερασπίζεται με πάθος και μανία κάθε μορφής εγκληματία και ως γνώστης της διαπλοκής, μέσα σε λίγο καιρό τον απελευθερώνει για να συνεχίσει την λαμπρή και προσοδοφόρα δρστηριότητα του. Άλλωστε, αν παρανομήσεις στην Ελλάδα, η ποινή δεν εξαρτάται απο το αδίκημα αλλά απο τον δικηγόρο σου.

Πού είναι η φωνή μας; Πού είναι οι τόσοι Πρόεδροι που υπάρχουν στο νησί; Πού είναι οι Σύλλογοι; Αυτή η περίφημη τουριστική επιτροπή που δεν αφήνει έκθεση για έκθεση τι κάνει; Ποιος πρέπει να πει τα πράγματα ετσι όπως είναι και όχι έτσι όπως θέλουν να φαίνονται;

Κατα καιρούς μας έχουν πει φοροφυγάδες, παιδεραστές, τραμπούκους, μπράβους, μέθυσους, πισογλέντηδες, πολεοδομικά άναρχους, και ότι άλλο φανταστείτε και που δεν είμαστε τουλάχιστον πλιν ολίγων όπως και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Όμως κανείς δεν μίλησε για τον σκουπιδότοπο, για τις λάθος υποδομές, για τον βιασμό του περιβάλλοντος, για τις διακοσμητικές περιβαλλοντικές μελέτες, για την μη αδειοδότηση ΑΠΕ, για τα προβλήματα των συγκοινωνιών, για την κακή μεταχείριση του νησιού σε αναπτυξιακά σχέδια, για την υποβάθμιση της παιδείας. Βλέπετε αυτά τα θέματα πουλάνε λιγότερο.

Όλοι εμείς όπως λέει και ο Νταλάρας, στο ίδιο έργο θεατές...

Νομίζω ότι φέτος το καλοκαίρι αλλά και τώρα όσο είναι επίκαιρο το νησι με την φοροδιαφυγή, πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.
Το γραφείο τύπου του Δήμου πρέπει να αρχίσει να παίρνει θέση, να δικαιολογεί το νησί αλλά και την ύπορξη του. Δεν είναι μόνο για την φιλική εφημερίδα που λειτουργεί.
Επίσης ο καθένας μας πρέπει να κλείσει την πόρτα στους δόκιμους δημοσιογράφους που έρχονται στο νησί και λένε σαχλαμάρες, μόνο και όνο για να γεμίσουν τα δελτία ειδήσεων.
Από όλους μας εξαρτάται ο τερματισμός της διασυρσης του νησιού μας.

1 σχόλιο:

  1. Καλώς σε βρίσκω! Τα άρθρα σου έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον έχω ξεκινήσει από την αρχή.. χαίρομαι που σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή