Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ.

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός είναι μία σημαντικότατη δράση για τους υποψήφιους των Πανελληνίων εξετάσεων.
Έτσι, προσπαθήσαμε όλοι μαζί, ο Σϋλλογος γονέων του Λυκείου, οι καθηγητές (Α ΕΛΜΕ) και η ΘΕΛΗΣΗ ΜΥΚΟΝΟΥ ΜΚΟ να οργανωθεί μία τέτοια ημερίδα στο νησί μας στα μέσα Ιανουαρίου.
Θα έλθουν ειδικευμένοι εκπαιδευτικοί απο την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να μας δώσουν πληροφορίες, να απαντήσουν στις ερωτήσεις και να συμβουλεύσουν όλους αυτούς που έχουν σκοπό να αγωνιστούν στις Πανελλήνιες εξετάσεις.
Έως εδώ τα πράγματα είναι κανονικά.
Εμείς όμως δεν θέλουμε να είναι παρόντες μόνο αυτοί που έχουν υψηλούς στόχους. Θέλουμε να είναι παρόντες ΟΛΟΙ οι μαθητές της Γ Λυκείου και οι γονείς τους. Ειδικά θέλουμε να είναι παρόντες αυτά τα παιδιά που τα 'παράτησαν' για τους δικούς τους λόγους.
Η προτροπή μας είναι να μην καταθέσουν τα όπλα. Να αγωνιστούν. Να προσπαθήσουν να βρούν μια σχολή και να ΄βαλουν όλες τους δυνάμεις στις επόμενες 150 μέρες ώστε να πετύχουν.
Αν τυχόν χρειαστούν παραπάνω βοήθεια, τόσο οι καθηγητές όσο και ο Σύλλογος Γονέων αλλά και η ΘΕΛΗΣΗ θα είναι κοντά τους.
Είνα ικρίμα να ξεκινούν την ζωή τους χωρίς εφόδια, με μόνες εμπειρίες την αδιαφορία και την απαξίωση. Φταίει το σύστημα μας στο νησί αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι αυτοί τα θύματα.
Μην φοβηθούν την αποτυχία. Ακόμη και να αποτύχουν, θα έχουν μάθει να αγωνίζονται.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου