Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ.

Η προσπάθεια απαγόρευσης χρήσης της πλαστικής σακούλας είχε καλή εξέληξη.
Το θέμα εξετάσθηκε απο το Δημοτικό Συμβούλιο Μυκόνου, έγινε ομόφωνα δεκτό, υπήρχαν πολύ αξιόλογες παρατηρήσεις απο αρκετούς δημοτικούς συμβούλους.
Η συνέχεια είναι η εξής:
  1. Γίνεται έρευνα για την ορθή διατύπωση του τελικού κειμένου, το οποίο και θα ψηφισθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικου Συμβουλίου. Το σημείο που χρειάζεται προσοχή είναι οι λέξεις που θα χρησιμοποιηθούν, μιας και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει αρμοδιότητα τοπικής απαγόρευσης της χρήσης της πλαστικής σακούλας.
  2. Θα γίνει έρευνα σχετικά με τις διάφορες υπαρκτές και πιθανές λύσεις για προμήθεια τσάντας πολλαπλών χρήσεων. Πολλοί συμπολίτες μας έχουν ήδη ασχοληθεί με το θέμα, παρακαλούνται να καταθέσουν την άποψη τους. Αν δεν καλύψει ο Δήμος τα έξοδα προμηθείας και διανομής της τσάντας πολλαπλών χρήσεων, τότε θα τα καλύψει η ΜΚΟ ΘΕΛΗΣΗ ΜΥΚΟΝΟΥ. Σίγουρα όμως πρέπει να γίνει πραγματικότητα έως την 1η Μαϊου.
  3. Με πρόταση του κ. Σαλάχα, θα γίνει επαφή μετην Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης ώστε να εξετασθεί η πιθανότητα διενεργείας ενημερωτικών εκδηλώσεων και διανομής σχετικού υλικού.
  4. Μετα την ψήφιση της τελικής πρότασης, θα γίνει εφοδιασμός της σακούλας αυτής και διανομή της στους Μυκονιάτες.
Όλοι όσοι συμμετείχαν στην στήριξη της πρότασης έχουν ίσα μερίδια της επιτυχίας, με μεγαλύτερο αυτό του κ. Σουρλάγκα που οργάνωσε και την ψηφοφορία.
Εκτός απο την σημασία της πρότασης, είναι σημαντική και η διαδικασία, μιας και πρώτη φορά εξετάσθηκε πρόταση δημοτών, βάσει του νέου νόμου Καλλικράτη.
Ευχόμαστε να υπάρξει συνέχεια, μιας και ο ενεργός πολίτης είναι η  διασφάλιση προόδου και λύσης προβλημάτων του νησιού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου