Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΝΗΣΙ.Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΥΚΟΝΙΑΤΗΣ

ΤΟ ΝΗΣΙ των Κυκλάδων!
Η Δυστυχία του να είσαι Μυκονιάτης!
Ναι, υπάρχει και σύγχρονο ΝΗΣΙ. Ένα μικρό κυκλαδονήσι που:
οι κάτοικοι είναι στιγματισμένοι. Όχι με αρρώστια αλλά με την ετικέτα του φοροφυγά και του μαφιόζου! Δεν φταίνε αυτοί που αρρώστησαν. Κάποιοι άλλοι τους την έδωσαν με το ζόρι. (πουλημένοι Δημοσιογράφοι. Ειδική κατηγορία που μεταφέρει πολλές ασθένειες αλλά και σύντομες θεραπείες. Μόνοι αποφασίζουν για το τι θα δώσουν, τις περισσότερες φορές έναντι αντιτίμου).
Το Κράτος δεν υπάρχει πουθενά! Μόνοι κάνουν δρόμους, μόνοι ξωκλήσια, μόνοι σχολεία…
Τα παιδιά τους δεν έχουν σύγχρονα σχολεία ούτε αθλητικές εγκαταστάσεις.
Η Υγεία τους δεν ενδιαφέρει κανέναν.
Ο πολιτισμός τους, τα ήθη και τα έθιμα τους αφήνουν του πάντες αδιάφορους. Βλέπεις πολιτισμός σήμερα είναι μόνο ότι επιδοτείται…
Για να πάς στο ΝΗΣΙ πρέπει να πληρώσεις μια περιουσία σε εισιτήρια.
Το χειρότερο, Σήμερα οι κάτοικοι έχουν χωριστεί σε τέσσερεις ομάδες και μιλάει κάθε ομάδα μεταξύ τους. Αυτή είναι η καινούργια τους αρρώστια. Ο ένας κατηγορεί τον άλλο, μικροί μαλώνουν για τα συμφέροντα των μεγάλων, και κανείς δεν κοιτάζει το αύριο…

Αγαπητοί αναγνώστες,
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο δύσκολο κατάντησε το να ζεις σε ένα ευλογημένο μέρος όπως την Μύκονο. Καταλαβαίνω, πολλοί νομίζουν ότι αυτό είναι παράλογο ή ψέμα. Όμως, ας δούμε λίγο γιατί εγώ πιστεύω ότι είναι μία μεγάλη, πικρή αλήθεια.
Θέμα Παιδείας. Είναι δυστυχία το να έχεις παιδιά στην Μύκονο, διότι απλώς τα βλέπεις να καταστρέφονται στα σχολεία που υπολειτουργούν. Έλλειψη αιθουσών διδασκαλίας και βιβλιοθήκης, έλλειψη καθηγητών, έλλειψη οποιασδήποτε υποδομής αθλητισμού (δεν έχουμε κολυμβητήριο, γήπεδο μπάσκετ, τέννις) και γενικά ότι υγιές κάνει ένας νέος στα άλλα μέρη της Ελλάδας. Έτσι, τα παιδιά μας δεν έχουν άλλη διέξοδο παρά να αντιγράψουν τα ψευτοπρότυπα της εποχής και της τηλεόρασης. Όλα αυτά βέβαια συμβαίνουν όταν από το νησί έχουν αποσπαστεί πάνω από 70 εκπαιδευτικοί, σε διάφορες άλλες υπηρεσίες όπως γραφεία Υπουργών, Υπουργείο Παιδείας, Διεύθυνση στην Σύρο κλπ κλπ. Ναι, στην Μύκονο δεν είχαμε βιολόγο γιατί είναι στην Σύρο κάποια χρόνια. Ναι, στην Μύκονο την Ιστορία την διδάσκει ο οποιοσδήποτε καθηγητής μία ώρα την βδομάδα, γιατί οι φιλόλογοι είναι στην Σύρο χωρίς αντικείμενο. Τα αίσχη του ρουσφετιού και της απαξίωσης δεν τελειώνουν εδώ, όμως δεν θέλω να σας κουράσω άλλο. Το αποτέλεσμα όμως είναι ότι η σημερινή μορφη παιδείας απλώς καταστρέφει τα παιδιά μας.
Μας διαβεβαίωσε η Υπουργός ότι θα κάνει κάτι για το νησί, προσπάθησε, έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, αλλά ακόμη όχι ικανοποιητικά.
Δεν συζητάμε βέβαια για τις άλλες δραστηριότητες και προγράμματα του Υπουργείου (πχ Κέντρα Εκπαίδευσης Ανηλίκων, προγράμματα δια βίου μάθησης κλπ), αυτά ούτε υπάρχουν ούτε θα υπάρχουν…
Σχολές Ανωτέρας Εκπαίδευσης δεν υπάρχουν. Βλέπετε, δεν χωράμε στον χάρτη της ανάπτυξης των διαφόρων σχολών που ανοίγουν σαν μανιτάρια στις διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Ας κάνουν σχολές τουριστικές επαγγελμάτων παντού, στην Μύκονο όχι. Ας έρχονται ξένες σχολές να μελετούν την αρχιτεκτονική του νησιού, εμείς όχι. Ας έχουμε την Δήλο δίπλα μας, αρχαιολόγοι τίποτε. Ακόμη και αυτούς τους φύλακες που με πάθος διορίζουμε στο Ιερό Νησί της Δήλου, άραγε με τι κριτήρια το κάνουμε;
Γενικά ένα τίποτε, μία υποδομή χειρότερη από κάθε άλλο Κυκλαδονήσι και ας έχουμε προσφέρει τόσα.
Θέμα κακής δημοσιότητας. Όχι αγαπητοί αναγνώστες, στην Μύκονο δεν υπάρχει μαφία, δεν υπάρχουν δολοφόνοι, δεν είμαστε φοροφυγάδες, δεν είμαστε πάμπλουτοι, δεν είναι όλο το νησί ένα χυδαίο πάρτι. Υπάρχει ποιότητα, υπάρχει κουλτούρα, υπάρχει κοινωνική συνοχή, υπάρχουν ζωντανά ήθη, έθιμα και παραδόσεις. Είμαστε οικογενειάρχες, δουλεύουμε πιο πολύ από οποιοδήποτε άλλον Έλληνα. Έχουμε δημιουργήσει ένα νησί σεβαστό στο παγκόσμιο τουριστικό γίγνεσθαι, χωρίς την παραμικρή συμβολή της Πολιτείας. Δεν έχουμε επιδοτηθεί, τους δρόμους τους κάνουμε μόνοι μας, τις εκκλησίες μόνοι μας. Γιατί λοιπόν ο κάθε δόκιμος δημοσιογράφος να έρχεται και να λερώνει το νησί μας και τον αγώνα μας με πληρωμένα ρεπορτάζ; Δεν είναι δυνατόν να αρπάζει μία κάμερα και έναν κουβά λάσπη και να έρχεται στο νησί μας για να βγάλει μεροκάματο από τα στημένα ρεπορτάζ και συνεντεύξεις.
Εμείς οι κάτοικοι, πώς δεχόμαστε να ποζάρουμε κάτω από έναν υβριστικό τίτλο για την Μύκονο; Είδα τις φωτογραφίες ενός παλιού Δημάρχου, ενός νέου επίδοξου υποψήφιου, κα΄τω απο την λεζάντα Μαφία της Μυκόνου. Είμαστε σοβαροί; Ιερά και όσια όλα στην θυσία για την Δημαρχία;
Θέμα Υγείας. Στην Μύκονο σήμερα, δεν έχουμε γιατρούς. Δεν υπάρχει ακτινολόγος, δεν υπάρχει μικροβιολόγος, ορθοπεδικός, δεν υπάρχει λογική. Όχι, υπάρχει security που φυλάει το άδειο κέντρο υγείας. Υπάρχει οργανωμένη γραμματεία με περισσότερο προσωπικό απ’ ότι ιατρικό. Οι δε ιατροί που έρχονται για το καλοκαίρι, αν έλθουν, τρέχουν πανικόβλητοι να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια του νησιού και τα εκατοντάδες ατυχήματα που γίνονται καθημερινά στους ανύπαρκτους δρόμους.
Ποιος είναι αυτός ο καρεκλοκένταυρος που αποφασίζει για μας και την Υγεία μας;
Θέμα ασφάλειας. Δυστυχώς στο νησί δεν φτάνει η δύναμη της αστυνομίας. Το καλοκαίρι δεν ξέρουν τι να πρωτοκάνουν, τον χειμώνα είναι οι άδειες και οι ατελείωτες κλοπές. Ο αστυνόμος σήμερα στην Μύκονο πρέπει να είναι ο γραμματέας για τις χιλιάδες των αλλοδαπών, να είναι ο πολεοδόμος για τις χιλιάδες των αυθαιρέτων, να είναι τροχαία, δίωξη ναρκωτικών, τμήμα ηθών κλπ. Με αποτέλεσμα, να μην είναι τίποτε. Πόσα περιστατικά έγιναν φέτος στο νησί με θύματα απλούς οικογενειάρχες. Βέβαια έγιναν συλλήψεις, αλλά ελάχιστες σε σύγκριση με τον όγκο των εγκλημάτων. Το καλοκαίρι όμως, δεν προλαβαίνουν να κάνουν ούτε την καταγραφή στο βιβλίο συμβάντων. Δεν γίνεται στην Μύκονο το καλοκαίρι να ασχολούνται περισσότεροι Δημόσιοι Υπάλληλοι με την Δίωξη της φοροδιαφυγής παρά με την δίωξη των ναρκωτικών και την οδική ασφάλεια. Ποιος βγάζει τις προτεραιότητες; Ποιος αποφασίζει εντέλει τι θα πληρώσουμε με τα χρήματα που το Κράτος εισπράττει από το νησί μας; Ναι, αναλογικά πληρώνουμε περισσότερο από κάθε άλλον Έλληνα Πολίτη.
Με την Δημοτική Αστυνομία τί γίνεται; Πού είνα ιαυτός που ήαν τόσο περήφανος για την δημιουργία της; Γιατί δεν την οργάνωσε προτού φύγει ή όταν την ξεκίνησε;
Θέμα συγκοινωνιών. Δεν έχουμε συγκοινωνίες. Όσο αφορά την σύνδεση με την ΑΘήνα ή την Σύρο, το καλοκαίρι δεν βρίσκουμε εισητήρια τον χειμώνα δεν έχουμε καράβια. Ο καθένας κάνει ότι του καπνίσει, άσχετα με τις ανάγκες του νησιού. Οι τιμές δε, είναι εξωφρενικές και δεν έχουν καμμία σχέση με οποιοδήπτοε άλλο μέρος της Ελλάδας. Βλέπεις, είμαστε Μυκονιάτες, πρέπει να πληρώσουμε για το λάθος μας. Κανείς όμως δεν σκέπτεται για την απαγορευτική τιμή που έφτασε η επίσκεψη στο νησί και την ζημιά που μας κάνουν στον τουριμό. Άραγε, υπάρχει επιτροπή ανταγωνισμού; Υπάρχει έστω και ένας λογικός υπάλληλος στο Υπουργείο που ασχολείται με τις τιμές εισητηρίων; Μην αναφερθούμε στο ξεζούμισμα των αεροπορικών εταιρειών, που ισχύει το κλασικό παράδειγμα Μύκονος Αθήνα ακριβότερο από Μύκονος Λονδίνο!! Βλέπετε, υπάρχουν αμέτρητα θύματα…
Όσο αφορά τα λεοφορεία, καλύτερα να μην το συζητήσουμε καθόλου. Λεοφορειακή σύνδεση που να εξυπηρετεί μυκονιάτη δεν υπάρχει. Το επικίνδυνο είναι η μεταφορά των μαθητών που στοιβάζονται σαν σαρδέλες μέσα σε ακατάλληλα λεοφορεία, χωρίς να υπάρχει ο παραμικρός έλεγχος από τις αρχές.
Θέμα περιβάλλοντος. Ο μεγάλος βιασμός. Ένας υποτιθέμενος ΧΥΤΑ που υπολειτουργεί ή λειτουργεί εντελώς λάθος, γεμάτοι και ξεχασμένοι σκουπιδοτενεκέδες, ένα ανύπαρκτο πρόγραμμα ανακύκλωσης που δεν ανακυκλώνει τίποτε, μία τοπική αυτοδιοίκηση που δεν νοιάζεται για το θέμα και το χειρότερο, δημότες εντελώς αδιάφοροι. Αυτή η εγκατάσταση ΧΥΤΑ που εγκαινιάστηκε πριν από λίγους μήνες, έχει ήδη καταστραφεί από τους βοριάδες του νησιού, ενώ κατά καιρούς γίνεται καύση απορριμάτων, όπως γινόταν χρόνια τώρα.
Δίπλα στον ΧΥΤΑ, ο καθιερωμένος οικισμός από τσιγγάνους που κάνουν την κατάσταση ακόμη χειρότερη.
Θόρυβος από τα χιλιάδες μηχανοκίνητα, καυσαέρια, παρακμή σε όλο της το μεγαλείο. Το χειρότερο, καμμία ελπίδα βελτίωσης.
Ναι, η Μύκονος δεν είναι κατάλληλο μέρος για εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών ή φωτοβολταϊκών πάρκων, μιας και κάποιοι άλλοι ΠΑΛΙ, αποφάσισαν για μας. Και ας έχουμε ήλιο και αέρα ικανό για την ενεργειακή αυτονομία του νησιού μας.
Θέμα Υποδομών. Ανύπαρκτα πάρκιν, ατέλειωτα λιμάνια, τσιφλικάδες στο αεροδρόμιο και στα λιμάνια, υπέρογκα κόστη ενλιμενισμού που διώχνουν τις κρουαζιέρες, ανύπαρκτοι χώροι υποδοχής στα λιμάνια, χωρίς μία τουαλέτα ή ένα χώρο με σκιά. Παρακμή, αρπακτές, αναρχία.
Διάφοροι δόκιμοι σωτήρες του τόπου περιπλανώνται κατά τις προεκλογικές περιόδους όπως και τώρα, και ζητούν την πατρότητα των ελαχίστων έργων που έγιναν στο ΝΗΣΙ. Θέλουν όλοι Δόξα και Δάφνες, Όλοι αναλαμβάνουν την πατρότητα των έργων, και όλοι πρέπει να καταλάβουμε πόσο τίμια διαχειρίστηκαν τα κονδύλια, πόσο αγώνα έκαναν για να φέρουν τα κονδύλια ΣΤΟ ΝΗΣΙ, πόσα πολλά οράματα έχουν αλλά δεν τους αφήνουν, και τόσα άλλα που ένας υποψήφιος λέει….
Ο άλλος, ο Πρόεδρος των έργων, προσπαθεί να μας πείσει ότι έγιναν πολλά. Μα είναι 30 χρόνια, υπήρξαν τεράστια κονδύλια απο την Ευρωπαϊκή Ένωση, άλλαξε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η Μύκονος δεν θα άλλαζε; Και όλα αυτά που έγιναν πώς παραδόθηκαν; Ανακύκλωση χωρίς πρόγραμμα εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης, περιφερειακός χωρίς πεζοδρόμια, λιμάνια ατελείωτα, ύδρευση διάτρητη και τόσα άλλα. Ναί έγιναν πολλά, μπορούσαν όμως να γίνουν περισσότερα ή πιό σωστά.
Τώρα όμως δεν είναι αυτός ο Ηρωας.
Ήρωας είναι ο Μυκονιάτης που δουλεύει ασταμάτητα απο τότε που γεννήθηκε, πληρώνει φόρους, παράγει πλούτο, δίνει αξία στην Χώρα του. Αυτός κουράστηκε, αυτός αγωνίστηκε, αυτός πλήρωσε τα υπέρογκα κόστη, αυτός έδωσε τα χωράφια του.

Όμως εγώ, ο κάτοικος του ΝΗΣΙου που ζω στιγματισμένος στο τόσο όμορφο μέρος θάθελα με την σειρά μου να τους ρωτήσω τα παρακάτω:
1. Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι σΤΟ ΝΗΣΙ μας έχουμε τα έργα που χρειαζόμαστε;
2. Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι τα έργα αυτά είναι τα σωστά ή δεν θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα;
3. Υπάρχει έστω και ένας που να πιστεύει ότι ΤΟ ΝΗΣΙ μας πήρε από την Πολιτεία βοήθεια ανάλογη με αυτό που πρόσφερε; Ναι, προσφέραμε και προσφέρουμε ακόμη. Καμία άλλη ΔΟΥ στην Ελλάδα δεν έχει καλύτερη απόδοση απ’ ότι του ΝΗΣΙού.

Το κερασάκι της φοροδιαφυγής.
Τα ΜΜΕ σήμερα νομίζουν ότι το νησί μας είναι γεμάτο με πειρατές φοροφυγάδες. Έχουν χάσει κάθε ντροπή, κάθε λογική και πυροβολούν ασταμάτητα. Το χειρότερο, το κράτος ακολουθεί τις φήμες και στέλνει συνεχώς τους ράμπο να βρούν τους απατεώνες… Ας δούμε όμως τα πράγματα με την σειρά τους.
1. Μόνο στην Μύκονο υπάρχουν φοροφυγάδες; Αν θέλουν να τους βρουν γιατί δεν πάνε μία βόλτα στα κέντρα δισκέδασης της Αθήνας, ώστε να γλυτώσουν και το κόστος εισιτηρίων και ξενοδοχείων; Εμείς εδώ δεν έχουμε μπουζουκια, δεν έχουμε λουλουδούδες, δεν έχουμε σκάφη αναψυχής, δεν έχουμε μεγάλα σπίτια, δεν έχουμε υπηρετικό προσωπικό. Ο πιο πλούσιος άνθρωπος στο νησί μας κυκλοφοράει με αγροτικό ενώ ένας άλλος με μία παλιά βέσπα. Δεν υπάρχει επίδειξη.
2. Ο Μυκονιάτης δουλεύει. Ναι, καταλάβετε το, ο Μυκονιάτης δουλεύει. Οι γυναίκες δουλεύουν ασταμάτητα, βαστούν ξενοδοχεία μόνες τους, μεταφέρουν οικοδομικά υλικά, βάφουν, κάνουν πράγματα που δεν φαντάζεται η μέση Ελληνίδα. Είναι ταυτοχρονα μάνες, κορες, επιχειρηματίες. Υπάρχει Μυκονιάτης που δουλεύει ασταμάτητα 50 χρόνια, κάθε μέρα για 17 ώρες την ημέρα. Αυτός ο Μυκονιάτης έχει προσφέρει στο νησί περισσότερο απ’ ότι όλοι μαζί οι 700 Δημόσιοι Υπάλληλοι. Αφού δουλεύει λοιπόν, δεν πρέπει να ανταμοιφθεί;
3. Το ανέκδοτο με τις αντικειμενικές αξίες. Αγαπητέ νομοθέτη των οικονομικών μέτρων, γιατί μας τιμωρείς που γενηθήκαμε στην Μύκονο; Πόσο δύσκολο είναι να κρατήσουμε την περιουσία που μας δίνουν οι γονείς μας ώστε να την δώσουμε και εμείς στα παιδιά μας; Ποιος ο λόγος που μας τιμωρείτε έτσι με τις αντικειμενικές αξίες; Θέλετε έσοδα; Φορολογείστε τις μεταβιβάσεις, όμως ένα χωράφι πατρογονικό για 500 χρόνια, ποιος ο λόγος σήμερα να μην μπορούμε να το κρατήσουμε στην κατοχή μας για τα παιδιά μας, λόγω της παράλογης φορολογίας; Πόσο μάλλον όταν ένας άλλος ‘σκεπτόμενος’ νομοθέτης το χαρακτήρισε «καφέ ή κόκκινο» που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Βέβαια αν και αχρηστεύτηκε η περιουσία μας με τον τρόπο αυτό, καλούμαστε να πληρώσουμε την ίδια φορολογία ιδιοκτησίας, με αποτέλεσμα σήμερα να θέλουμε να χαρίσουμε τα χωράφια αυτά και κανείς να μην τα θέλει. Ποιος ο λόγος; Δεν υπάρχει ούτε έστω και ένας λογικός νομοθέτης;



Όμως ποια είναι τα αίτια όλων αυτών των προβλημάτων;
Η προσωπική μου άποψη, ψάχνοντας τα αίτια όλης αυτής της απαξίωσης, καταλήγω συνεχώς στα παρακάτω:
1. Εφησυχασμός των κατοίκων. Το μεγάλο μας πρόβλημα. Ο Μυκονιάτης δεν ξέρει να απαιτεί αυτά που δικαιούται. Δεν ξέρει να αγωνίζεται για το κοινό συμφέρον. Δεν ξέρει να διαμαρτύρεται όταν τον αδικούν. Πιστεύει ότι τα προβλήματα θα λυθούν από μόνα τους.
2. Ανάξιες και άδικες κυβερνήσεις. Δυστυχώς, για τα κυβερνώντα κόμματα έως τώρα, η Μύκονος είναι μόνο σημείο διακοπών. Έτσι λοιπόν φτιάχνουν την βίλα τους, το γεμίζουν και με αλλοδαπούς φύλακες, έρχονται με τις παρέες το καλοκαίρι και… ωχ αδελφέ, τι θέλεις τα σχολεία αφού τα οικονομάτε από τον τουρισμό;
3. Κακή εξάρτηση από την Νομαρχία και τώρα από την Περιφέρεια. Όχι Κύριοι διοικούντες, η Μύκονος δεν είναι ένα χωριουδάκι της Σύρου. Δεν έχει τις ίδιες ανάγκες με την Σύρο ή τα άλλα νησιά που κατά καιρούς διοικούν τα κυκλαδονήσια. Έχει συγκεκριμένα προβλήματα, χρειάζεται συγκεκριμένη στρατηγική ανάπτυξης και το κυριότερο, πιο γρήγορα να παίρνουμε τις αποφάσεις. Δεν μπορούμε να περιμένουμε από έναν καρεκλοκένταυρο να αποφασίζει για μας. Δεν μπορούμε να περιμένουμε την Σύρο να αποφασίζει για την τουριστική μας προβολή ούτε τον ΕΟΤ όπως τώρα κατάντησε. Όχι, η προβολή της Μυκόνου δεν είναι μία άθλια εγκατάσταση στον Τάμεση με 5 ξαπλώστρες και μπύρες ΜΥΘΟΣ. Αυτά είναι δυσφήμιση όχι διαφήμιση.
4. Φωνές μικρές ή πουλημένες. Αυτοί που κατά καιρούς προωθούν τα θέματα του ΝΗΣΙού μας δεν είναι πάντα οι κατάλληλοι. Έως χθες ήταν μεγαλοεργολάβοι που έχουν ταυτίσει την ανάπτυξη με το μπετόν αρμέ, μαζί με κάποιους βουλευτές που έρχονται για ψηφοθηρία ή ψαροφαγία. Το ΣΕΤΕ… μελετάει τα ..μελέτητα. Καμία επαφή με την πραγματικότητα, κομήτες μελετητές, copy paste και αυτόματη μετάφραση από εργασίες φοιτητών. Δείκτες που δεν δείχνουν τίποτε, προτάσεις ξύλινου λόγου, ανάπτυξη δεμένη με τα κεφάλια και όχι με την ποιότητα, μόνο επιδοτήσεις για λίγους και εκπροσώπηση για πολλούς. Οράματα σε στυλ Ιαματικός Τουρισμός στην Σαλαμίνα ή αγροτοτουρισμός στην Γλυφάδα… Άραγε αν αυτά τα άτομα ήταν στην γειτονική Τουρκία και έκαναν τα ίδια λάθη, τώρα που θα βρίσκονταν;
5. Επαγγελματικές ενώσεις μόνο για να κόβουμε τις πίτες. Τόσα χρόνια, τόσες επιχειρήσεις στο νησί, τόσα έξοδα που κάνει ο επιχειρηματίας για την προβολή του και οι ενώσεις δεν κάνουν τίποτε. Άραγε δεν υπήρχε έστω κι ένα αίτημα για να παλέψουν; Μόνο να βγαίνουμε στα κανάλια, να λέμε λίγα ανέκδοτα και μετά πάλι βαθύ ύπνο…
Αυτοί που σήμερα καταγγέλουν την διαφθορά στις δια΄φορες αρχές, μήπως είναι οι ίδιοι που την συντηρούσαν στο παρελθόν; Μήπως οι ίδιοι κάποια στιγμή ήταν και οι ζωντανοί προστάτες του νησιού; Για θυμηθείτε, έχετε μνήμη... Εκεί, πριν απο κάποια χρόνια....
Ποιός είναι εντέλει ο εργολάβος που δεν έχει όρια στις καταπατήσεις; Μήπως σήμερα κόπτεται υπέρ της διαφάνειας;
Για θυμηθείτε, έχει να κάνει με την μαφία, αλλά όχι αυτή που σαςς παρουσιάζουν στις φυλλάδες...

Σαν επίλογο θάθελα να γυρίσουμε στην πραγματικότητα των δημοτικών εκλογών.

Κύριοι ας σοβαρευτούμε.
Το μέλλον είναι στα χέρια μας και η ιστορία θα μας κρίνει.
Δεν πρέπει να είμαστε εμείς η γενιά που κατέστρεψε ότι βρήκαμε από την προηγούμενη.

Ξέρω, μας χωρίζουν πολλά. Οι μισοί θεωρείτε τον Μέγα ένοχο, οι άλλοι μισοί πιστεύουμε ότι ο Μέγας είναι θύμα. Σύντομα θα έχουμε νέα από τον Εισαγγελέα και θα μπει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Πιστεύετε ότι ο Μέγας είναι συνέχεια της τελευταίας 20ετίας, εμείς πιστεύουμε ότι είναι το τέλος μίας ένοχης διακυβέρνησης του τόπου και η αρχή μίας καθαρής ενότητας. Πιστεύετε ότι ο Μέγας στήριζε τους κατηγορούμενους υπάλληλους και συνεργαζόταν μαζί τους, εμείς πιστεύουμε ότι αυτός τους ξήλωσε και έδωσε τουλάχιστον ένα τέλος στο έγκλημα της τελευταίας 20ετίας.
Πιστεύετε ότι ο Μέγας κρύβεται πίσω απο τις μίζες, εμείς πιστεύουμε ότι είνα ιο μόνος που δεν έχει σχέση. Ναι, ο ίδιος μπορεί να το αποδείξει. Άραγε οι άλλοι εμπλεκόμενοι μπορούν;

Σέβομαι την άποψη σας, έχω επιχειρήματα να αποδείξω ότι δεν είναι σωστή, εύχομαι να σεβαστείτε και εσείς την δική μου. Μακάρι να είχαμε τον νου να συζητούσαμε και να βγάζαμε μία κοινή άποψη. Όμως δεν γίνεται μιας και όλοι μας, σε διαφορετικό βαθμό ο καθένας, εθελοτυφλούμε.

Το νησί όμως έχει ανάγκη να βλέπουμε μπροστά.
Σε ένα πρόβλημα υπάρχουν πολλές λύσεις όμως μία είναι η σωστή. Είστε σίγουροι ότι την υποστηρίζετε; Λάβατε υπόψη σας όλα τα δεδομένα; Βλέπετε τα αίτια, την κίνηση, φαντάζεστε την ενέργεια και το αποτέλεσμα;

Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, πρέπει να κάνουμε αμέσως αυτά που χρειάζεται για το καλό του τόπου μας. Στην προσπάθεια για μία καλύτερη Μύκονο δεν χωρούν άλλα συμφέροντα παρά αυτά του τόπου. Ναι, να στείλουμε τους καταχραστές στο σπίτι τους αλλά όχι τους αθώους και τα θύματα.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας,

Λευτέρης Σικινιώτης.
mykonoss@yahoo.com